L’eco de la vall (4×16)

“Cuidar la vida com a alternativa al model depredador actual”, conferència de l’olotí Josep Maria Mallarach, consultor ambiental independent i doctor en biologia i medi ambient. Xerrada organitzada pel Grup de Defensa del Ter, al Museu del Ter de Manlleu, el 27 de gener de 2023. Àudio enregistrat exclusivament per altaVeu per a L’eco de la vall.

Lidia Pujol canta la cançó País petit (Lluís Llach) i recita un breu poema de Jacint Verdaguer en directe abans de la conferència.

Paraules clau: Biodiversitat i ecosistemes fluvials catalans. Informe Estat de la Natura a Cat. Riu Ter. Mobilitzacions ciutadanes i lluites ecologistes històriques. Himne de Catalunya: “defensors de la terra”. Living Planet Index. Petjada ecològica. Col·lapse ecològic global. Manifest del món científic dels Països Catalans (2021). Crisi sistèmica global. Esperança activa (Joanna Macy). Eduació ambiental. Diversitat biocultural. Objectius de Desenvolupament Interior. Consciència Vs Confusió. Mitologia grega i deesa Artemis. L’Odissea i la Il·liada d’Homer. Propaganda, valors i creences. Cooperatives de consum conscient. Natura & espiritualitat. Pobles indígenes. Cosmovisions. Silenci, contemplació, transformació…

MÚSICA: La terra per sembrar (sintonia programa, inici i final). Domination, per Peace Orchestra. País petit, per Lídia Pujol. Walk this way (Run-D.M.C.), per Aerosmith.

ESCOLTAR/DESCARREGAR ÀUDIO